dijous, 23 de juliol de 2009

Una obra de gran sensibilitat


Continuen apareixent crítiques elogioses de la primera obra narrativa de Josep Ballester, El col·leccionista de fades, Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira. En aquest cas, fem referència a les aparegudes en Serra d'Or i en la revista literària Caràcters.
En el primer cas, el també escriptor Xulio Ricardo Trigo, considera Ballester "un dels autors amb més projecció de l'actual literatura catalana" que ha escrit una obra d'una gran sensibilitat. "Ballester ens dóna una excel·lent notícia amb la seva primera novel·la, però sobretot, ens anima a construir una ètica de l'escriptura. Estem, doncs, d'enhorabona", afegeix.
Per a Caràcters, El col·leccionista de fades "és un text, si més no, peculiar. (...) Les vibracions que desprén el llibre són contradictòries: assistim a les confessions d'un home de ciència i reputació amb un cervell depravat que es debat entre profundíssimes escletxes de consciència. Pot resultar incòmode, en ocasions, conèixer tot allò que fa i que pensa. Però el seu magnetisme és enèrgic".

Cap comentari: