dijous, 22 d’octubre de 2009

Hui es lliuren els Premis Literaris Ciutat de Xàtiva

Aquesta vesprada es lliuren els Premis Literaris Ciutat de Xàtiva en un acte que tindrà lloc a les 20.30 hores a l’antic convent de Sant Domènech de Xàtiva, on també es presentaran les obres guanyadores de l’edició anterior: L’abellerol mort, de Vicent Josep Escartí, i Homèrides, de Vicent Penya.

Publicada en la col·lecció «L’Eclèctica» de Bromera, L’abellerol mort, destaca per l’expressivitat i la riquesa del llenguatge emprat i per una acurada ambientació històrica que denoten una tasca de documentació molt important i el bagatge de coneixements excepcional sobre l’època per part de Vicent Josep Escartí.

La novel·la arribarà a les llibreries al llarg dels pròxims dies. A més, els lectors estan convidats a diverses presentacions literàries: a Xàtiva el pròxim 29 d’octubre, a la Llibreria La Costera; el 5 de novembre, a la Casa del Llibre de València, i el 27 del mateix mes, al Casino Lliberal d’Algemesí. La informació completa sobre aquests actes està disponible en l’agenda de la web de Bromera.


Per la seua banda, Homèrides, de Vicent Penya, publicat en la col·lecció «Bromera Poesia», es recrea en el mite d’Ulisses. Amb un estil irònic i alhora reflexiu, l’obra aborda qüestions com la memòria i l’oblit, la mort i l’angoixa vital o el problema de la inevitable feixuguesa del pas del temps. Vicent Penya és director de la revista L’Aljamia, a més d’autor d’altres poemaris i alguns títols adreçats als infants.

Demà podrem anunciar els guanyadors d'aquesta XXIX edició dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva, en les modalitats de narrativa, poesia i assaig, dotats respectivament amb 10.000€, 4.000€ i 5.000€.

Cap comentari: