Passa al contingut principal

Per un nou model de TV pública

Ahir es va presentar a la Casa del llibre de València Quina televisió pública? Amenaces i oportunitats a l’era digital, l'últim llibre del periodista i sociòleg Toni Mollà, amb un èxit molt notable de públic.


Els canvis produïts els darrers anys tant en l’entorn social, en el polític com en el comunicatiu, exigeixen una reflexió sobre el sector públic de la comunicació. Fenòmens com la globalització o la integració europea han afectat de manera determinant l’estructura comunicativa del país. El debat que proposa Quina televisió pública? arriba, doncs, en el moment adeqüat atenent també a factors com l'apagada analògica o el 20é aniversari del nostre ens públic que es commemora aquest any. Mollà, un històric de Canal 9, va plantejar ahir aquests reptes aportant un punt de vista (com també ho fa al llibre), com ell afirmà, "optimista per obligació moral".
Al voltant d'aquesta novetat, el suplement cultural d'El País en la seua edició valenciana, ha publicat una entrevista amb l'autor, en la qual afirma que "les televisions públiques han de convertir-se en grups multimèdia de caràcter públic que, mitjançant una gestió eficaç, faciliten l’accés als ciutadans a tota classe de continguts i atenguen les necessitats d’informació, formació i entreteniment” (per llegir l'article sencer punxeu sobre la imatge).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’