dijous, 8 de març de 2012

8 de març, dia internacional de la Dona


Des de Bromera us volem desitjar a totes les dones i homes que creieu en la igualtat de gènere un feliç de la Dona. Tots i cadascun de nosaltres hem de lluitar des dels nostres àmbits de vida, públic i privat, perquè la igualtat de tracte siga una realitat. Tots els dies han de ser 8 de març.

A la literatura podem trobar moltes històries protagonitzades per dones, amb tractaments i papers diferents. Dones assassines i assassinades, dones cultes, dones, desgraciades, felices, que provoquen guerres, que lluiten per la pau... però hem de reconèixer que continuen sent majoritàriament els homes qui signen aquestes obres. Per això hui volem aprofitar per destacar alguns dels noms del nostre catàleg. En breu trobareu a les llibreries un nou títol d’una dona ben lluitadora, treballadora incansable, que ha aconseguit el reconeixement dels seus lectors i de la crítica i mai no he deixat de reivindicar el paper de les dones en la societat. Es tracta de l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó. En Un tros de cel, novel·la de la qual es avancem el tràiler, Isabel-Clara Simó s’ha posat en la pell d’una dona forta i valenta que planta cara a un destí difícil. A Bromera també podem trobar altres clàssics de l’autora com Júlia, La innocent o Dones.

D’altra banda la incorporació més recent ha sigut la de l’escriptora Anna Moner, una escriptora jove i amb una gran projecció literària, que amb Les mans de la deixebla ha aconseguit el Premi Enric Valor de Novel·la. En aquesta història, ambientada al segle XVII, una dona treballa incansablement en un laboratori clandestí a la recerca del coneixement i la perfecció del cos humà. 

Per descomptat,  més enllà de les novetats, us convidem a descobrir el treball de moltes altres escriptores que han publicat al nostre catàleg com ara Pepa Guardiola, Esperança Camps, Àngels Moreno, Teresa Broseta, Fina Girbés, Teresa Duran o Glòria Llobet o les internacionals Joyce Carol Oates, Herta Müller o Margaret Atwood.

Cap comentari: