divendres, 2 de març de 2012

Erri De Luca visitarà Barcelona

Bromera acaba d’incorporar a la col·lecció «L’Eclèctica» Els peixos no tanquen els ulls, d'Erri De Luca. Aquest és el tercer títol que l’editorial publica del consagrat autor italià que visitarà Barcelona el proper 15 de març. L’obra es publica simultàniament en castellà en Seix Barral.

Amb la prosa intimista i lírica que el caracteritza, Erri de Luca ens presenta en aquest llibre els records d’un home de seixanta anys d’un estiu de la seva infantesa. El protagonista reviu aquell moment en què, amb deu anys, començava a descobrir la perspectiva adulta, de noves passions i nous horitzons que omplin el pit amb una vitalitat que fa bategar el cor amb més força.

Erri De Luca (Nàpols, 1950) és poeta i escriptor. Va ser dirigent del moviment d’extrema esquerra Lotta Continua i no va ser fins als quaranta anys que va iniciar la seva carrera literària. Col·labora amb diferents mitjans, escrivint sobre temes polítics o sobre alpinisme, esport al qual és aficionat. Traduït a 23 idiomes i nomenat «escriptor de la dècada» pel Corriere della Sera, ha estat guardonat amb nombrosos premis, com ara el France Culture i el Femina Étranger a França o el Petrarca a Alemanya. En Bromera ha publicat també El pes de la papallona i El dia abans de la felicitat.


Els peixos no tanquen els ulls ha estat novament aclamada pels lectors i la crítica italiana, que l’ha qualificat com «un petit miracle» (L’Unità) i ha dit que que «De Luca ens explica què és créixer amb la crua sensibilitat que tan bé domina» (Il futurista). Pots fer un tast de l'obra ací.

Cap comentari: