Passa al contingut principal

Erri De Luca visitarà Barcelona

Bromera acaba d’incorporar a la col·lecció «L’Eclèctica» Els peixos no tanquen els ulls, d'Erri De Luca. Aquest és el tercer títol que l’editorial publica del consagrat autor italià que visitarà Barcelona el proper 15 de març. L’obra es publica simultàniament en castellà en Seix Barral.

Amb la prosa intimista i lírica que el caracteritza, Erri de Luca ens presenta en aquest llibre els records d’un home de seixanta anys d’un estiu de la seva infantesa. El protagonista reviu aquell moment en què, amb deu anys, començava a descobrir la perspectiva adulta, de noves passions i nous horitzons que omplin el pit amb una vitalitat que fa bategar el cor amb més força.

Erri De Luca (Nàpols, 1950) és poeta i escriptor. Va ser dirigent del moviment d’extrema esquerra Lotta Continua i no va ser fins als quaranta anys que va iniciar la seva carrera literària. Col·labora amb diferents mitjans, escrivint sobre temes polítics o sobre alpinisme, esport al qual és aficionat. Traduït a 23 idiomes i nomenat «escriptor de la dècada» pel Corriere della Sera, ha estat guardonat amb nombrosos premis, com ara el France Culture i el Femina Étranger a França o el Petrarca a Alemanya. En Bromera ha publicat també El pes de la papallona i El dia abans de la felicitat.


Els peixos no tanquen els ulls ha estat novament aclamada pels lectors i la crítica italiana, que l’ha qualificat com «un petit miracle» (L’Unità) i ha dit que que «De Luca ens explica què és créixer amb la crua sensibilitat que tan bé domina» (Il futurista). Pots fer un tast de l'obra ací.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’