dimarts, 6 de març de 2012

Mort mossàrab, de Juli Alandes, Premi Enric Valor de Novel·la.

El diputat de Cultura Juan Bautista Roselló i Juli Alandes


La novel·la Mort mossàrab, de Juli Alandes, ha sigut la guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2012. Es tracta d'una novel·la policíaca que ofereix al lector una reflexió històrica sobre l’edat mitjana valenciana des de la perspectiva de la Transició al nostre país. 
L’any 1987, just abans de commemorar el 750 aniversari de la conquesta de la ciutat de València pel rei Jaume I, el jove ex-policia Miquel O’Malley es troba casualment immers en la investigació d’un cas al voltant d’un assassí en sèrie que va liquidar diversos investigadors del s. XIII valencià relacionats amb temes esotèrics.

Juli Alandes (Castelló de la Ribera, 1968) és escriptor i professor d’Història en un institut de secundària. Entre les seues obres, destaquen la novel·la juvenil Ultramar, el llibre de relats Àcrates –Premi Roc Boronat– i El crepuscle dels afortunats, anterior lliurament de les investigacions dutes a terme pel policia O’Malley, protagonista també de Mort mossàrab, distingida amb el XVII Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià.

Cap comentari: