divendres, 2 de gener de 2009

L'aïllament dels adolescents japonesos

Els Hikikimori són adolescents o joves que es veuen superats per la societat japonesa i se senten incapaços d’acomplir els rols socials que s’espera d’ells. Generalment reaccionen aïllant-se a la seva habitació durant mesos o anys. Es converteixen en adults i es neguen a abandonar la casa dels seus pares. Aquesta tendència, però, és exclusiva dels joves japonesos? Aquesta web et convida a descobrir el teu nivell de "hikikomori" i aconseguir així descomptes del 50% per veure el muntatge de Hikikomori, del jove dramaturg Jordi Faura, al teatre La Villarroel de Barcelona (en cartell fins el 25 de gener).
El Periódico ha publicat una crítica sobre l'espectacle i l'ha qualificat de "teatre de rabiosa actualitat que invita a la reflexió":
"La peça, d'àgil escriptura, mostra a l'espectador el fracàs d'una societat capitalista massa competitiva que deixa de banda qualsevol valor que no sigui el de buscar una posició d'avantatge. I a ser possible arribar a ser el número u."
El text d'aquesta obra l'ha publicat Bromera en la col·lecció "Bromera Teatre", i va obtenir en 2007 el Premi Eduard Escalante - Ciutat de València.


Cap comentari: