Passa al contingut principal

Mor John Updike, mestre de la narrativa

Dimarts passat va morir l'escriptor John Updike, un dels cronistes més àcids de la societat nord-americana dels darrers cinquanta anys. Amb un estil corrosiu, directe i gens indulgent, la seua extensa obra constitueix un fresc de les febleses i deliris del seu país. Des que en 1958 publicara la seua primera obra, un llibre de poemes, aquest escriptor prolífic ha bastit una carrera literària que compren més de cinquanta títols que abraça tot tipus de gèneres. En aquestes cinc dècades ha escrit especialment novel·la però també poesia, assaig, teatre, obres infantils i crítica literaria, aquesta en les pàgines de The New Yorker i The New Yorker Review of Books.


Bromera té previst publicar l'última novel·la de l'autor, Les vídues d'Eastwick, que reprén a les protagonistes de Les bruixes d'Eastwick, que ara vídues, segueixen intentant escapar del seu passat. Aquesta última s'ha convertit en l'obra més popular d'Updike, adaptada a la gran pantalla sense que l'autor quedara satisfet del resultat. És per això que va decidir escriure aquesta seqüela per "corregir" els errors de la cinta.


L'editorial va publicar en 2007 una de les obres més valorades de l'autor, Terrorista, que mostra, sense embuts, les paradoxes que provoca la universalització de la por, que acaba generant individus marginats que es converteixen en allò que es vol evitar des del principi. Ahmad, el protagonista de Terrorista, n’és un exemple.
Més informació ací.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’