dimecres, 21 de gener de 2009

Torna a València "Mandíbula afilada"

Hui s’estrena a València una nova versió en castellà de l’exitosa obra de teatre de Carles Alberola, Mandíbula afilada. Serà al Teatre El Musical, dirigida en aquesta ocasió per Paco Mir (Tricicle) i protagonitzada per Gorka Aginagalde i Ayanta Barilli. L’obra, coproduïda per diverses companyies entre les quals es troba Albena i Tricicle, estarà en cartell fins a l’1 de febrer.

Mandíbula afilada, estrenada en 1997 al festival Sitges Teatre Internacional per Albena Teatre, ha rebut nombrosos premis com el de Millor Text Teatral en Llengua Catalana Cavall Verd, de l’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, o el Premi de la Crítica Valenciana. La publicació del text en Bromera, a més, ha permés que molts centres escolars i companyies de teatre amateur s’animaren a muntar-la.

L’obra és una comèdia de to agredolç, una peça enginyosa que juga amb els somnis, amb el temps imaginat i amb les fantasies d’un Peter Pan que es construeix el seu propi univers amb un guió a la mesura dels seus interessos i que navega entre el desig i la realitat, la raó i la follia. Un solter a punt de tindre la crisi dels quaranta rep la visita de l'amor de la seua joventut. A punt de casar-se amb la seua actual parella, la jove decideix fer marxa enrere i tornar amb el seu amor de l'adolescència. Quan estan a punt de consumar la seua cita sexual, algú crida a la porta...

Cap comentari: