divendres, 16 de gener de 2009

Apunts blocaires

Si et capbussses per l'univers blocaire sempre trobes llocs interessants i molt recomanables. Si a més, se'n recorden de nosaltres, cal tenir-los en un lloc especial. És per això que hui volem fer referència a dos blocs, per la seua qualitat i pel que han dit recentment de dos obres publicades per Bromera.


Per una banda, està el bloc de L'Espolsada Llibres, una llibreria de Les Franqueses del Vallès, que dedica un post a El soroll de la resta:

"Reconec que vaig xalar tant amb Havanera que em feia un nosequè llegir res més de Bodí per por que es trenqués l'encanteri. Ara, uns dies després d'haver-me decidit per El soroll de la resta, puc dir que no només l'encanteri no s'ha trencat sinó que ha crescut. (...)Bodí, però no només sap descriure paisatges, amb una estructura complexa i de final inesperat broda una crítica a la societat consumista, enfeinada i estressada i intenta cercar el jo i la identitat perduts en la immensitat de l'espai, el soroll de la resta."


D'una altra, el bloc Saps què vull dir-te? que recupera una de les obres més destacades de la nostra literatura: Crim de Germania, de Josep Lozano:

"Una lectura profundament entretinguda i didàctica que, amb l’ajut de testimonis de primera mà, a mitjan camí entre la ficció i la realitat, ens acosta d’una manera més humana i sorprenentment propera a la història del conflicte armat que va fer estralls al Regne de València del moment."

Cap comentari: