dimarts, 15 de desembre de 2009

El projecte ENCLAVE ja està en marxa

La Biblioteca Nacional d'Espanya juntament amb la Federació de Gremis d'Editors, ha iniciat l'aventura de la digitalització dels llibres a través del projecte ENCLAVE, subvencionat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç amb 414.000 €.


Aquest matí la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha presentat aquest projecte d'investigació i innovació que oferirà un servei nou per als 700.000 visitants mensuals de la Biblioteca Digital Hispànica. Creada en gener de 2008 amb 10.000 títols, aquesta biblioteca digital preveu realitzar la digitalització de 200.000 llibres sota drets d'autor en els pròxims 3 anys, en part gràcies al suport d'una important empresa telefònica, que invertirà 10 milions d'euros en el projecte d'ací a 2012.

A la fi de 2009, la Biblioteca Digital Hispánica de la BNE haurà posat en línia 1.300 fragments de llibres (el 20% del text de cada obra) de les 90 editorials de l'Estat que han participat en aquesta primera fase. Cadascuna d'aquestes, entre les quals es troba Bromera, aportarà 20 títols que els usuaris podran consultar i comprar a través de canals de distribució digital. Des d'ací, podeu consultar el llistat complet dels llibres digitalitzats que ofereix la biblioteca fins ara.

Ja que les editorials participants són molt variades, la col·lecció digital acull una àmplia representació temàtica i idiomàtica. Un dels títols escollits per a la nostra llengua és Els sorolls humans, de Joan Francesc Mira, editat per Bromera en 1997. En la fitxa del llibre, l'usuari trobarà les dades blibiogràfiques, la imatge de la coberta, un resum, el sumari i un extracte de l'obra que li premetran valorar l'interés per l'obra.

Cap comentari: