divendres, 4 de desembre de 2009

Els XXVII Premis Literaris Ciutat de València ja tenen guanyadors

El periodista i sociòleg Toni Mollà ha sigut el guardonat amb el Premi Constantí Llombart de Narrativa per Més enllà de San Francisco, un llibre de viatges sobre Califòrnia, amb la campanya electoral d’Obama com a rerefons, i amb el qual l'autor ha volgut aventurar-se «pel camí de les costures i les fronteres literàries creatives i difuses». Amb aquest periple, Mollà s’allunya de les grans metròpolis i s’endinsa en el cor més profund de l’oest americà. En el llibre conta també com els ciutadans es van imbuir de l’esperit de canvi encarnat pel futur president.


En poesia, Juli Capilla ha estat el guardonat amb el Premi Roís de Corella de Poesia pel poemari Raspall. Amb aquesta obra, el poeta fa balanç de la seua infantesa i joventut, des de la constatació nostàlgica que aquell va ser un període feliç i des de l’exaltació d’un món ja perdut i irrecuperable. «Raspall és –segons ha confessat Juli Capilla– un llibre important per a mi, una exaltació de la vida senzilla, rural, de l’esport de la pilota valenciana, símbol i metàfora alhora de la meua trajectòria vital i de la nostra idiosincràsia com a poble.»

Per últim, el Premi de Teatre Eduard Escalante ha estat declarat desert, mentre que en castellà, el premi de narrativa l’ha guanyat Daniel Juan de Marco; el de poesia, Sergio Arlandis; el d’assaig, Daniel Tubau, i el de teatre, Marisa Esteban.