dimecres, 16 de desembre de 2009

"Sóc perquè escric"


"A voltes m'he preguntat quan vaig començar a escriure i mai no he aconseguit esbrinar-ho. Finalment, he arribat a la conclusió que potser escric des de sempre, fins i tot abans de saber escriure. Escriure i ser jo són la mateixa cosa. De fet, sóc perquè escric. I això s'anomena escriptor".
Així explica Francesc Bodí el seu treball literari en un article publicat en la revista Caràcters, que obri un ampli reportatge sobre la seua trajectòria. Toni Cucarella, Ximo Espinós, M. Àngels Francés i Emili Morant "diseccionen" l'autor i la seua obra per acostar el lector un dels escriptors més destacats de la nostra literatura. "Un dels narradors més interessants de la seua generació", "un món narratiu personal, compromés amb el seu temps i la seua terra, i amb una incontestable qualitat literària" o "una trajectòria que sembla un mosaic de tonalitats vives i vàries que ens sorprén per la seua coherència arquitectònica", són algunes de les definicions que empren per a referir-se a Bodí.
Reconegut per crítica i públic, Francesc Bodí és, sens dubte, un referent indiscutible en la nostra literatura. Artesà de la paraula i capaç d'acostar-nos i captivar-nos per històries que tenen lloc en ambients llunyans o en indrets per tots nosaltres reconeixibles, ha aconseguit bastir una trajectòria sòlida, mereixedora dels premis més importants de les nostres lletres.
Ací us deixem el reportatge sencer. També podeu llegir fragments d'alguna de les seues obres com Havanera i El soroll de la resta, l'última que ha escrit.