dijous, 10 de desembre de 2009

Enric Solbes presenta "Retrats de l'invisible"


Enric Solbes inaugura aquesta vesprada l’exposició de pintures Retrats de l’invisible a la Casa de Cultura d’Alzira, una mostra del seu treball que es podrà visitar fins al 10 de gener de 2010 i que ja ha estat en altres poblacions com l’Alcúdia, Sagunt i Requena. Durant el 2010 es podrà contemplar també a Altea, Almussafes, Dénia i Alcoi.

Retrats de l’invisible està constituïda per unes vint teles de mitjà i gran format, on es representen els personatges de rostres anònims que ens recorden a alguns dels seus cartells, calendaris, cobertes, etc. Ara es poden veure com a una col·lecció pictòrica que arreplega la seua producció més recent. La seua proposta plàstica es gesta a partir de les noves tendències del realisme dels anys seixanta i setanta, i evoluciona cap a una figuració estilitzada, en ocasions també simbolista, molt personal.

També està disponible un reportatge fotogràfic sobre el periple d'aquesta exposició itinerant en Flickr. En aquest àlbum, l'artista va incloent algunes fotografies de cadascuna de les sales i ciutats que visita. Podeu cercar-lo tant per «Retrats de l'invisible» com per «Enric Solbes». També podeu trobar més informació al bloc El seis doble.


Una de les darreres obres de l'autor a Bromera, guardonada com el Millor Llibre en Valencià Il·lustrat de 2009, és Rondalles valencianes. Aquesta publicació recull nou rondalles escrites per l'escriptor suecà, Josep Franco, i estan il·lustrades, per Enric Solbes, amb seixanta dibuixos en color. Una de les il·lustracions d'aquest llibre és la imatge de la targeta de Nadal que hem preparat.


No hi falteu!