dilluns, 18 d’abril de 2016

Recomanacions lectores: tetralogia negra de Pierre Lemaitre

El proper 21 d’abril començarà la 51 Fira del Llibre de València i, a Bromera, hem decidit aprofitar el compte enrere per fer-vos algunes recomanacions literàries. Cada dia, escollirem una novel·la o sèrie per tal d’acostar-vos les obres imprescindibles del nostre catàleg.

Inaugurem aquest espai amb la tetralogia negra de l’escriptor francès Pierre Lemaitre, publicada a la col·lecció «L’Eclèctica» i aclamada per la crítica internacional. Les novel·les segueixen els passos del meticulós inspector Verhœven que, en cada relat, treballa contra rellotge per parar els peus a un despietat criminal.

Els dos primers títols de la sèrie, Irène i Alex, han estat reconeguts amb el premi dels lectors a la millor novel·la de suspens a França, amb el Premi CWA Internacional Crime Dagger a la millor novel·la estrangera i amb el Premi Cognac.

A Irène, l’inspector Verhoeven creu que ha aconseguit la vida perfecta. Tot i que per la seva petita estatura no ho ha tingut gens fàcil, per fi s’ha guanyat el respecte dels seus col·legues i està feliçment casat amb la meravellosa Irène, amb qui espera el seu primer fill. Tanmateix, s’enfronta a un assassinat salvatge i sap que aquest cas no serà com cap altre. Quan la notícia d’aquest paorós crim es fa pública, la premsa parisenca seguirà les passes de l’inspector i cada moviment seu apareixerà en primera plana.

La trama d’Alex gira al voltant d’una noia molt atractiva, de vora trenta anys, que és segrestada amb violència enmig del carrer i llançada a l’interior d’una furgoneta. El persistent detectiu Camille Verhœven ­només compta amb aquesta feble descripció dels testimonis, però per poder salvar-la, necessita més dades. Quan el comissari i el seu equip descobreixen el lloc on la presonera hauria d’estar retinguda, previsiblement ferida i desnodrida, no troben el que esperaven. Qui és Alex en realitat?

Tanquen la col·lecció Rosy&John i Camille. A la primera d’aquestes novel·les, una detonació fa saltar totes les alarmes a París. Ben aviat, el responsable s’entrega a la policia. Jean Garnier ho ha perdut tot: la feina, després de la misteriosa mort del seu cap; la parella, que també va morir en un estrany accident; i la mare, empresonada fa poc. Amb un aplom desconcertant, Jean anuncia a la policia que ha deixat set bombes amagades per tota la capital, preparades perquè explotin cada 24 hores.

Al maig publicarem l’últim títol de la col·lecció, Camille. Anna Forestier es troba al lloc i el moment equivocats quan es veu enmig d’un atracament a un banc. Després d’haver rebut uns trets, té la sort de poder sobreviure-hi, però també la desgràcia de recordar la cara de l’agressor. Està en perill, però té una cosa al seu favor: el detectiu Camille Verhœven, un company molt perillós que carrega amb les cicatrius d’una devastadora pèrdua i que trencarà totes les regles amb l’objectiu de protegir la dona que estima.

Pierre Lemaitre ha consolidat una trajectòria literària brillant amb un èxit excepcional de crítica i públic. Convertida en un fenomen social i literari, la sèrie sobre l’inspector Verhœven ha suposat un punt d’inflexió en la seva carrera. A més, l’escriptor francès serà un dels protagonistes de la VLC Negra 2016, que se celebra del 6 al 15 de maig.

Més informació:
Cap comentari: