dijous, 14 d’abril de 2016

Difonent la literatura valenciana a la Fira de Bolonya

Aquesta important finestra al món permet que molts dels títols de la nostra editorial siguen traduïts arreu del mónUn any més, Bromera ha estat present amb estand propi a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, la més important i prestigiosa del sector, que cada any aplega editors de tot el món. Del 4 al 7 d’abril, una representació de l'editorial s’ha desplaçat fins a la ciutat italiana amb l’objectiu d’exportar el millor de la nostra literatura. D’aquesta manera, Bromera referma l’aposta per impulsar la literatura infantil i juvenil més enllà de les nostres fronteres i per cridar l’atenció sobre els nostres escriptors i il·lustradors.

En el marc d’aquesta edició, s’han presentat diverses novetats. D’una banda, els àlbums il·lustrats per Rocio Bonilla, De quin color son els besos? −els drets del qual ja han sigut venuts a països com els EUA, França, Bèlgica, Taiwan, Turquia o la Xina− i la novetat més recent de l’autora, Els fantasmes no toquen a la porta (amb textos d’Eulàlia Canal). Ambdues obres han tingut una molt bona acollida i han despertat l’interés d’editors de països com Lituània, Alemanya, Eslovènia o Portugal. De quin color són els besos? és una història plena de colors, emocionant i ocurrent que fascina els lectors més menuts. D’altra banda, Els fantasmes no toquen a la porta destaca pel seu humor i enginy, així com per les seues magnífiques il·lustracions. Es tracta d’una història que parla sobre l’amistat, la diversió i el respecte als altres.

D’altra banda, la nova col·lecció Small Size Classics («Mini Clàssics»), ha despertat un gran interès no només als països asiàtics, sinó també a d’altres com ara Grècia, Regne Unit, Itàlia o França. Aquesta nova sèrie de deu títols acosta als xicotets lectors, de manera senzilla i propera, les grans obres clàssiques de la literatura universal. Personatges com Ulisses, Don Quixot, Gulliver o Quasimodo i històries increïbles, amors eterns, aventures úniques... es donen cita en aquesta sèrie per a començar a conèixer, des de menuts, els clàssics de tots els temps. 

No ens podem oblidar, però, dels grans èxits d’edicions anteriors, com les  col·leccions «Rimar i somiar», «Des-contes», «El Bagul dels Monstres», «Lletra Gran»,  o els àlbums La muntanya de llibres més alta del món, Cara de pardalLlavors de Paper, Mizu, el pastor de núvols o El Barret Original i la Ciutat Grisa, tots ja editats fora de les nostres fronteres.

Bromera continua així la seua tasca d’internacionalització per exportar el catàleg i obrir les portes a la traducció dels nostres autors en diferents llengües. El resultat no pot ser més encoratjador, perquè, a banda d’aquestes vendes internacionals, els nostres llibres formen part de plans lectors estatals a països com la República Dominicana o Xile, i estan presents en mercats com l’Uruguai, Mèxic i el Perú.

Cap comentari: