Passa al contingut principal

Sopant amb idiotes


Què faríeu si un desconegut vos convidara a sopar i, desprès, descobrireu que només ho ha fet perquè pensa que sou idiotes? Aquesta és la situació amb la que es troba un dels protagonistes d’El sopar dels idiotes, la coneguda obra teatral escrita per Francis Veber i que hui vos recomanem.

El relat està protagonitzat per un grup d’amics que es reuneix cada dimecres per a sopar. Però amb una condició ben peculiar: cadascú ha d’anar acompanyat d’un idiota, i aquell que porte l’idiota més idiota de tots, guanya. Pere Canut és un dels del grup, i un amic li recomana portar Francesc Pinyol. Com que encara no el coneix, Pere decideix convidar-lo a sa casa, un fet que, a la llarga, es convertirà en uns dels pitjors malsons de la seua vida. 

Des de la seua primera posada en escena el 1993, El sopar dels idiotes s’ha convertit en un èxit teatral imparable, convertint-se ràpidament en un clàssic del teatre universal que ha estat adaptat desenes de vegades i traduït a multitud d’idiomes. El text combina la diversió amb la tendresa, passant d’una escena esbojarrada a una altra plena de sentiment. Així, anem descobrint que els qui prenem per idiotes potser no ho són tant sinó que, de vegades, som nosaltres els qui ens comportem com a tal.


Precisament, aquest cap de setmana el Teatre Talia de València acull l’estrena de la funció a mans d’una producció 100% valenciana. Josep Manel Casany, Ferran Gadea, Toni Misó, Alfred Picó, Cristina Garcia i Rosana del Carpio componen l’elenc d’aquesta posada en escena que recull un llibret adaptat per primera vegada al valencià. De la mateixa manera que la seua versió impresa, aquesta funció resulta molt recomanable per als alumnes d’ESO i Batxillerat. De fet, l’edició del text a càrrec de Bromera conta amb diverses propostes didàctiques per treballar a classe.

Més informació:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.