Joan Francesc Mira és hui en dia un referent indiscutible de les nostres lletres, tant per les seues obres, distingides amb nombrosos guardons de prestigi, com pels seus escrits a la premsa, espill del pensament d'un dels intel·lectuals més destacats dels nostres dies i exemple de la seua prosa rica i elegant. Bona mostra de tot açò són els articles i comentaris que naixen al voltant dels seus escrits. Us passem una mostra:
L'escriptor i crític Vicent Usó ha publicat recentment en el seu bloc (El rastre de Clarisse) un apunt al voltant de tres llibres que aprofundeixen en l'obra de Mira. Un d'ells és Una biblioteca en el desert, el recull d'articles que Joan Josep Isern ha seleccionat i publicat per temes per a la col·lecció "Els nostres autors" de Bromera. D'aquest llibre, Usó elogia les "set parts que acullen una xicoteta mostra -molt selecta, això sí- dels nombrosos diminuts assaigs en què Mira ha anat diseminant les seues reflexions sobre el món que ens ha tocat viure". Es tracta, afegeix, de "xicotetes joies literàries, escrites amb la prosa pulcra i expressiva que caracteritza l'escriptura de Mira".
Aquesta prosa pulcra serveix com a exemple també d'algun dels mots que cada dia ens ofereix el portal Rodamots, com són els casos de les paraules obnubilar, esclarissat,-ada o de la locució de pèl en pèl, extrets del mateix recull Una biblioteca en el desert.
D'ací poc, en uns dies, Joan Francesc Mira tornarà a ser notícia per la publicació de l'obra de gran format Vida i final dels moriscos valencians, publicada per Bromera (ja està en marxa la prevenda), en la qual l'autor ens acosta un fet que ha marcat la nostra història com a poble, l'expulsió dels moriscos ara fa 400 anys.
Una nova oportunitat per acostar-se al treball d'aquest autor imprescindible.
Comentaris