dilluns, 5 d’octubre de 2009

"Hikikomori" als Premis Butaca

Una vegada més, i aquesta és la XV edició, s'han posat en marxa els Premis Butaca, els guardons de referència del món del teatre i el cinema a Catalunya. A més, la seua importància rau en el fet que són els espectadors els qui trien les millors obres. Durant un mes i mig, es poden votar des de la pàgina web dels premis, www.premisbutaca.cat, les obres escollides com a finalistes per una comissió formada exclussivament per espectadors.
En aquesta edició, dins de la categoria al "Millor Text Teatral" podeu trobar Hikikomori, escrita i dirigida per Jordi Faura, guanyadora XXII Premi de Teatre Ciutat de València i publicada per Bromera en la col·lecció "Bromera Teatre". Hikikomori és una paraula japonesa per a designar un jove, generalment adolescent, que, incapaç d’assolir les metes rígides traçades per la societat, reacciona aïllant-se’n. En aquesta obra, ambientada al Japó, trobarem un retrat àcid del buit que, en el món desenvolupat actual, impera en la vida de molts joves i del procés d’autodestrucció que alguns emprenen.
A tots els qui l'heu llegit o l'heu vista, us convidem a participar en aquestes votacions. Per als qui no, us convidem a conéixer l'univers dels hikikomoris.