Passa al contingut principal

Demà es presenta a València "Quina televisió pública?

El periodista i sociòleg Toni Mollà presenta demà a València el seu llibre Quina televisió pública? Amenaces i oportunitats a l’era digital , just en un moment clau per aquest mitjà davant la imminent apagada analògica. El nou llibre de Mollà aposta per la televisió pública amb propostes concretes i anima al teleespectador a que es rebel·le contra el rol de consumidor que el mercat tracta d’imposar-li i el canvie pel de ciutadà crític.

Toni Mollà aposta, a més, per un nou model de gestió de la televisió pública per tal que s’adeqüe a les noves exigències i oportunitats del sector. De fet, la mirada crítica de Mollà agafa punts de vista ben diferents: des de qüestions més generals com la globalització o el concepte de servei públic, fins a qüestions més pròximes com el paper del valencià en una televisió cada vegada més desarrelada, les temptacions de la classe política per manipular la televisió, l’absència d’un consell audiovisual que regule els mitjans valencians o el 20é aniversari de Canal 9, on l’autor treballa des de la seua creació.


La presentació tindrà lloc a la Casa del Llibre de València (Passeig de Russafa, 11), a les 19.30 hores amb la intervenció, a més de l'autor, de Josep-Lluís Gómez Mompart, catedràtic de periodisme de la Universitat de València; Gema Garcia, Cap de la Fiscalia de Menors de València, i Manuel S. Jardí, periodista i sociòleg.

A propòsit d'aquest acte, el diari Levante-EMV ha publicat un article en el qual Mollà reclama la imprescindible renovació de la televisió pública així com la creació d'un Consell de l'Audiovisual. Per a llegir l'article complet, punxeu damunt la imatge.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’