Ahir es va donar el tret d'eixida al Cicle de Conferències dels Premis Ciutat d'Alzira amb molt d'èxit. Un centenar de persones assistiren a l'acte d'inauguració i a la primera de les conferències "En mans de Darwin: per què l'evolució és certa i per què ens ha d'importar", a càrrec de Juli Peretó.
L'investigador alzireny va aconseguir acostar als assistents un perfil de Darwin ben interessant, barrejant aspectes humans i científics, i trencant determinats mites que l’han desfigurat al llarg dels anys. Estudiant mediocre de família benestant, apassionat col·leccionista d’escarabats, pare de família nombrosa, experimentador malaltís… són algunes pinzellades que ens van aproximar a Darwin com a figura del passat però alhora de gran actualitat, ja que les seues teories sobre l’evolució continuen vigents i resulten de molta utilitat per a interpretar qüestions que ocupen titulars de la premsa, com ara la grip A.
El científic Juli Peretó com a conferenciant, Carlos Correal, regidor de cultura d’Alzira, Esteban Morcillo, vicerector de la UV, i Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, van ser els encarregats d’inaugurar el Cicle de conferències.
El ressò cultural dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira sempre atrau als mitjans de comunicació, que són fidels, any rere any, amb la seua cita amb les conferències.
Un centenar de persones van acudir a la Casa de la cultura d’Alzira per a descobrir Darwin.
Demà dijous tindrà lloc la segona de les conferències amb el títol "De com Darwin arribà a València", a càrrec del doctor en ciències biològiques Jesús I. Català, en la qual ens explicarà per què València va ser un dels centres més actius pel que fa a la difusió de l'evolucionisme a l'Estat espanyol.
Joan Francesc Mira, Lluís-Antón Baulenas, Alicia Giménez-Barlett o Juan Carlos Galbis, són alguns dels conferenciants que participaran en el cicle durant les properes setmanes, fins al 13 de novembre que es celebrarà el tradicional sopar de lliurament dels premis. Podeu consultar el programa d'actes, feu clic ací.
Comentaris