Passa al contingut principal

Silvestre Vilaplana guanya el Premi Blai Bellver de Xàtiva


(Trobareu més informació i la galeria fotogràfica de l'acte en Portal de Xàtiva)

Ahir es va donar a conéixer el veredicte de la XIX edició dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva en un acte que va tindre lloc a l'antic convent de Sant Domènech de la capital de la Costera.

Silvestre Vilaplana ha sigut el guanyador del Premi Blai Bellver de Narrativa amb L'estany de foc, el relat d'un dels episodis més sagnants de la Inquisició a les nostres terres. L’últim exemplar d’un llibre prohibit desencadenarà la persecució més gran feta mai contra una obra escrita i els seus posseïdors. Vilaplana és autor de la novel·la Les cendres del cavaller, la primera biografia novel·lada de Joanot Martorell, per la qual va ser guardonat amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira i va rebre després el Premi de la Crítica Serra d’Or. És també un autor reeixit dins l’àmbit de la literatura infantil i juvenil, amb èxits com Els dimonis de Pandora. Bromera publicarà L'estany de foc en la col·lecció "L'Eclèctica".

Per la seua banda, la poetessa M. Carme Arnau és la guanyadora del Premi Ibn Hazm de Poesia amb l'obra Itinerari de tendresa, un cant a la tendresa, a la capacitat de donar tot allò que tenim de positiu dins nostre. Hi ha també, el camí vital recorregut, les hores passades, el compromís posat al paisatge, a l’horta, al respecte i a l’estima a tot allò que ha format part de la nostra mirada. L'autora compta amb una obra poètica sòlida i important al seu darrere, per la qual ha rebut importants guardons. Col·labora en diverses revistes literàries i pertany al cercle poètic «Argila de l’Aire». Itinerari de tendresa es publicarà en la col·lecció "Bromera Poesia".

Abans de conéixer el veredicte es van presentar les obres guanyadores de l'edició anterior dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva: L'abellerol mort, de Vicent Josep Escartí i Homèrides, de Vicent Penya.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu