dijous, 8 d’octubre de 2009

Per un nou model de TV pública

Ahir es va presentar a la Casa del llibre de València Quina televisió pública? Amenaces i oportunitats a l’era digital, l'últim llibre del periodista i sociòleg Toni Mollà, amb un èxit molt notable de públic.


Els canvis produïts els darrers anys tant en l’entorn social, en el polític com en el comunicatiu, exigeixen una reflexió sobre el sector públic de la comunicació. Fenòmens com la globalització o la integració europea han afectat de manera determinant l’estructura comunicativa del país. El debat que proposa Quina televisió pública? arriba, doncs, en el moment adeqüat atenent també a factors com l'apagada analògica o el 20é aniversari del nostre ens públic que es commemora aquest any. Mollà, un històric de Canal 9, va plantejar ahir aquests reptes aportant un punt de vista (com també ho fa al llibre), com ell afirmà, "optimista per obligació moral".
Al voltant d'aquesta novetat, el suplement cultural d'El País en la seua edició valenciana, ha publicat una entrevista amb l'autor, en la qual afirma que "les televisions públiques han de convertir-se en grups multimèdia de caràcter públic que, mitjançant una gestió eficaç, faciliten l’accés als ciutadans a tota classe de continguts i atenguen les necessitats d’informació, formació i entreteniment” (per llegir l'article sencer punxeu sobre la imatge).