divendres, 13 de novembre de 2009

Arriben els Premis Ciutat d'AlziraFa uns dies Levante-EMV publicava una entrevista amb Joan Carles Girbés, director de publicacions de Bromera. Joan Carles acabava d'aterrar de Frankfurt, la fira del llibre més important del món, i tenia la ferma convicció que també es poden llegir els grans autors de la literatura en la nostra llengua. Aquest plantejament, amb el qual Girbés ha treballat sempre, s'ha fet palesa en donar a conéixer la notícia que Bromera publicarà el gruix de l'escriptora Herta Müller, la recent Premi Nobel de Literatura, la primera oportunitat de llegir a l'autora en la nostra llengua i la tercera Nobel que aplega la col·lecció "L'Eclèctica", juntament amb Orhan Pamuk i Naguib Mahfuz (El museu de la innocència i Miramar, són les darrres incorporacions d'ambdós autors, respectivament).


Igualment, l'editorial segueix parant especial atenció i potenciant la literatura feta a casa nostra. Bona prova d'açò són els Premis Literaris Ciutat d'Alzira que es lliuren hui i dels quals se'n parla també a l'entrevista. Aquests premis, com comenta Joan Carles, "tenen una llarga trajectòria en la qual s'han premiat autors desconeguts que més tard s'han consolidat, i també autors de prestigi que en el seu dia decidiren apostar per aquests premis".

(Animació lectora a càrrec de Francesc Gisbert en l'acte de l'anunci del veredicte dels premis infantil i juvenil)

Aquesta nit, doncs, coneixerem en el tradicional sopar de lliurament els guanyadors de les distintes modalitats dels guardons, excepte el Premi de Teatre Palanca i Roca, que va guanyar Mans quietes, de Piti Espanyol, i que es va donar a conéixer als Encontres de Teatre a l'estiu; i el Premi Bancaixa de Narrativa Infantil i Juvenil i l'infantil Vicent Silvestre de Narrativa que es van conéixer divendres 6 de novembre i que van recaure en Bernat, un científic enamorat, de Pep Castellano, Fantasfrizy, de M. Carme Roca, respectivament, juntament amb La violinista de Paris, de Joan Pla, que va quedar finalista del Bancaixa.

Tot està a punt per a aquesta festa de la literatura, només queda conéixer els guardonats i gaudir d'una nit plena de lletres, paraules i llibres en la nostra llengua.

Cap comentari: