dimarts, 10 de novembre de 2009

Bromera publicarà l'obra de la Nobel Herta Müller

Tenim una molt bona notícia que anunciar i és que Bromera ha contractat l’obra de la recent Premi Nobel de Literatura 2009 Herta Müller, inèdita fins ara en la nostra llengua. Per a la concessió del guardó, el 10 de desembre, estaran disponibles a les llibreries els dos primers títols de l’autora que l’editorial publicarà en la col·lecció «L’Eclèctica»: L’home és un gran faisà en el món i La bèstia del cor (Premi IMPAC). Per a la primavera del 2010, Bromera té previst publicar En terres baixes i Atemschaukel, el darrer títol de l'escriptora descencent de la minoria suàbia de Romania, considerada per la crítica internacional l’obra més poderosa de l’autora.

L’escriptora Herta Müller ha sigut la gran sorpresa dels Nobel d’enguany per ser una autora desconeguda fins ara per al gran públic. El passat 8 d’octubre l’acadèmia sueca feia públic el veredicte del Premi Nobel de Literatura, que era atorgat a l’autora germanoromanesa, la dotzena dona a rebre el guardó, perquè les seues novel·les «dibuixen els paisatges dels desposseïts amb la concentració de la poesia i l’objectivitat de la prosa».

La literatura d’aquesta autora està impregnada de vivències personals, com ella mateixa ha explicat: «tot el que he escrit està relacionat amb el que em va tocar viure durant trenta anys sota una dictadura». La seua prosa ha estat descrita com combativa, per ser una de les últimes veus que demana justícia per als desemparats i oblidats per la Història, en defensa de les minories i contra els totalitarismes, dura, lúcida i mordaç, amb fortes dosis de lirisme.

Us anirem anunciant totes les novetats respecte la incorporació de les obres d'aquesta autora en el catàleg de Bromera. Precisament, l'editorial recull amb l'escriptora romanesa el gruix del treball de tres Premis Nobel com són Naguib Mahfuz, Orhan Pamuk i ara, Müller, a més d'obres dels també guardonats Harold Pinter i Dario Fo.