Passa al contingut principal

Els Nobels a Bromera


El catàleg de Bromera reuneix el gruix de l’obra de tres Premi Nobel de Literatura: l’egipci Naguib Mahfuz, el turc Orhan Pamuk, i ara, la romanesa descendent de la minoria suàbia del seu país Herta Müller. Tots tres són representants d’una literatura arrelada als seus orígens, presents d’una o altra manera en el seu treball, i lloats precisament per exercir de cronistes excepcionals de les societats que representen. A més, en el catàleg de l’editorial també trobem títols d’altres guanyadors del Nobel, com ara Dario Fo o Harold Pinter.

La publicació d’aquests autors evidencia la nostra voluntat per fer arribar al públic el més destacat del panorama internacional, sense deixar de potenciar la literatura feta a casa nostra, per a poder llegir el bo i millor de les lletres en la nostra llengua.

Un dels darrers títols publicats és, com ja hem comentat amb anterioritat, El museu de la innocència, d'Orhan Pamuk, un viatge encisador per la Turquia dels darrers anys, de la mà d'una història d'amor única. Bellver, el suplement literari del Diari de Mallorca, ha dedicat un reportatge a Istanbul i al llibre marcant la dualitat inseparable entre l'autor i aquesta ciutat:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’