dilluns, 23 de novembre de 2009

Els Nobels a Bromera


El catàleg de Bromera reuneix el gruix de l’obra de tres Premi Nobel de Literatura: l’egipci Naguib Mahfuz, el turc Orhan Pamuk, i ara, la romanesa descendent de la minoria suàbia del seu país Herta Müller. Tots tres són representants d’una literatura arrelada als seus orígens, presents d’una o altra manera en el seu treball, i lloats precisament per exercir de cronistes excepcionals de les societats que representen. A més, en el catàleg de l’editorial també trobem títols d’altres guanyadors del Nobel, com ara Dario Fo o Harold Pinter.

La publicació d’aquests autors evidencia la nostra voluntat per fer arribar al públic el més destacat del panorama internacional, sense deixar de potenciar la literatura feta a casa nostra, per a poder llegir el bo i millor de les lletres en la nostra llengua.

Un dels darrers títols publicats és, com ja hem comentat amb anterioritat, El museu de la innocència, d'Orhan Pamuk, un viatge encisador per la Turquia dels darrers anys, de la mà d'una història d'amor única. Bellver, el suplement literari del Diari de Mallorca, ha dedicat un reportatge a Istanbul i al llibre marcant la dualitat inseparable entre l'autor i aquesta ciutat:

Cap comentari: