dijous, 12 de novembre de 2009

Quina coberta t'agrada més per a "La bèstia del cor"?

Us volem proposar que col·laboreu en un dels procesos pels quals passa el llibre abans de ser publicat. Es tracta de la tria de la coberta d'entre les propostes que es preparen. Sembla una tasca senzilla però cal pensar que ha de resultar atractiva i suggerent per als lectors i a més, ha de respondre al text que acompanya. El llibre en qüestió és el de La bèstia del cor, de la Nobel Herta Müller, i volem saber la vostra opinió per a aquesta important publicació.
Ací teniu les diferents propostes. Només cal que voteu la imatge que més vos agrada en la xicoteta enquesta del final. Us agraïm per avançat la vostra participació!


Ací teniu la sinopsi perquè us ajude a decidir:

Ambientada a Romania en el moment més àlgid de la dictadura, La bèstia del cor ens endinsa en l’experiència d’un grup de joves que abandonen els pobres dominis on viuen i opten per l’exili, a la recerca d’un futur millor. Però les seues esperances són devastades per l’evidència que en aquest nou escenari tampoc és possible fugir de la mirada omnipresent de la dictadura. Per a molts, l’única sortida serà el suïcidi, davant d’un estat totalitari que domina totes les esferes de la vida i on fins i tot els més forts sucumbeixen o resisteixen fins que queden anul·lats.


6 comentaris:

E.Pons ha dit...

Bona iniciativa!
Jo em quede amb la de la porta. Sóc el primer a votar-la!!!

Llapissera ha dit...

Cap ni una! A més, de què se suposa que va el llibre, de mans? De portes? De teulades?

Anònim ha dit...

He votat per Porta, però... de què va el llibre?

Bromera de lletres ha dit...

Teniu tota la raó, ja ho havíem pensat però encara no podíem publicar al bloc la sinopsi. En la nova actualització de la nota ja la podeu trobar. Gràcies per la vostra col·laboració i el vostre interés!

Speaker ha dit...

La de la mà sona a novel·la antidrogues o contra la violència de gènere. La de la dona i la porta no m'agrada gens.

La de la silueta de la dona no està malament però suggereix més la vida interior d'un sol personatge (una dona) que la d'un grup. Una novel·la psicològica.

La que més m'ha agradat ha sigut la de les cases (quotidianitat, barri humil, realisme, realitat social...) però després de llegir la sinopsi, crec que la del túnel s'avé molt bé amb la idea de persecució, de gent acorralada per una dictadura. Quasi pareix veure el sidecar de les SS entrant en el túnel. Així que vote per aquesta.

Salut!

Bromera de lletres ha dit...

Moltes gràcies Josep Lluís per les teues explicacions raonades. La que has escollit, la del túnel, és cert que s'addiu molt a l'ambient opressiu que narra el relat. Ja estem en disposició de dir, a més, que finalment aquesta és la guanyadora amb més d'un 60% dels vots. Gràcies a tots per la vostra col•laboració!