Passa al contingut principal

Només unes hores per a conéixer els guanyadors

Ja resten només unes hores per a saber els guanyadors dels XXI Premis Literaris Ciutat d'Alzira en les modalitats de novel·la, poesia, divulgació científica i assaig, ja que el hi ha tres categories els veredictes de les quals ja s’han fet públics: el Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, el Bancaixa de Narrativa Juvenil i el de Narrativa Infantil Vicent Silvestre. Abans de saber quins seran els guanyadors, ací teniu els finalistes de cadascuna de les modalitats que coneixerem aquesta nit en l'acte que tindrà lloc en el tradicional sopar de lliurament a la Sala Rex Natura i que serà conduït per l'actor Sergio Caballero amb l’acompanyament musical de Rumbau Grup de Metalls.

Pel que fa a narrativa, les obres finalistes aborden temes d’actualitat com la immigració i ofereixen narracions que amaguen secrets i misteris. El jurat del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha destacat una obra que repassa històricament l’aventura espacial de l’espècie humana; una altra que analitza com apareix la complexitat dins del marc de l’evolució, i una altra que mostra els últims avanços en nanotecnologia.

D'altra banda, el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta es decidirà entre un text sobre l’originalitat en el món de l’art, una obra que repassa el valencià de Bernat i Baldoví i un títol que aborda el valencianisme poètic com a moviment polític a través de l’anàlisi dels jocs florals. I per últim, entre els poemaris amb més possibilitats de guanyar el Premi de Poesia Ibn Jafadja hi ha una obra vitalista, que exalça l’alegria i la vida per damunt de la mort; un poemari sincer que fa referència a la vida pròpia; i un recull de poemes sobre la quotidianitat, que retraten escenes del dia a dia.
Informació a la premsa de hui:

Article d'El País

LEVANTE
VILAWEB

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’