divendres, 13 de novembre de 2009

Només unes hores per a conéixer els guanyadors

Ja resten només unes hores per a saber els guanyadors dels XXI Premis Literaris Ciutat d'Alzira en les modalitats de novel·la, poesia, divulgació científica i assaig, ja que el hi ha tres categories els veredictes de les quals ja s’han fet públics: el Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, el Bancaixa de Narrativa Juvenil i el de Narrativa Infantil Vicent Silvestre. Abans de saber quins seran els guanyadors, ací teniu els finalistes de cadascuna de les modalitats que coneixerem aquesta nit en l'acte que tindrà lloc en el tradicional sopar de lliurament a la Sala Rex Natura i que serà conduït per l'actor Sergio Caballero amb l’acompanyament musical de Rumbau Grup de Metalls.

Pel que fa a narrativa, les obres finalistes aborden temes d’actualitat com la immigració i ofereixen narracions que amaguen secrets i misteris. El jurat del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha destacat una obra que repassa històricament l’aventura espacial de l’espècie humana; una altra que analitza com apareix la complexitat dins del marc de l’evolució, i una altra que mostra els últims avanços en nanotecnologia.

D'altra banda, el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta es decidirà entre un text sobre l’originalitat en el món de l’art, una obra que repassa el valencià de Bernat i Baldoví i un títol que aborda el valencianisme poètic com a moviment polític a través de l’anàlisi dels jocs florals. I per últim, entre els poemaris amb més possibilitats de guanyar el Premi de Poesia Ibn Jafadja hi ha una obra vitalista, que exalça l’alegria i la vida per damunt de la mort; un poemari sincer que fa referència a la vida pròpia; i un recull de poemes sobre la quotidianitat, que retraten escenes del dia a dia.
Informació a la premsa de hui:

Article d'El País

LEVANTE
VILAWEB

Cap comentari: