dijous, 19 de novembre de 2009

El llibre de "La Marató"


La Marató de TV3 ja té el disc i el llibre que recaptaran diners per a la investigació de les malaties minoritàries. Aquestes afeccions són les que centraran el programa d'enguany que s'emetrà el 13 de desembre i que ahir es va presentar en roda de premsa amb la participació de la majoria dels col·laboradors.

El compacte ha comptat amb la participació de 27 artistes entre els quals es troben José Mercé, Luis Eduardo Aute, Paul Carrack, Lucrecia o Jarabe de Palo, que han posat veu a 19 composicions.

D'altra banda, en el llibre de La Marató, editat conjuntament per Bromera, Angle Editorial i Cossetània, han col·laborat nou escriptors de reconegut prestigi: Quim Monzó, Andreu Martín, Esperança Camps, Jordi Sierra i Fabra, Manuel Bauxauli, Rafael Vallbona, Eloi Vila, Lolita Bosch i Màrius Serra, molts d'ells presents en l'acte, com també Josep Gregori, editor de Bromera. Aquest llibre tindrà també la seua versió digital en la plataforma Edi.cat, formada per aquestes tres editorials.

La Marató compta amb una trajectòria sòlida i singular avalada pels seus 19 anys d'existència. El seu objectiu és el foment i la promoció de la recerca biomèdica d'excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties que es tracten al programa televisiu la Marató de TV3, mitjançant campanyes de participació ciutadana i actes de difusió i educació. Els resultats són any rere any extraordinaris. La campanya de l'any passat, per exemple, va recaptar quasi 7 milions d'euros que seran destinats a 26 projectes d'investigació sobre les malalties mentals.

Cap comentari: