Passa al contingut principal

Un viatge literari al nord d'EuropaVicent Borràs ja ha tornat de Lituània, on va assistir a un festival literari europeu, carregat de d'impressions i una bona experiència. Com ja us vam avançar, The European literary days of Šiiauliai (ciutat del nord de Lituània i un dels principals centres culturals del país) és un festival de narrativa amb una trajectòria reconeguda que apropa al públic el treball d’autors procedents de Lituània i d’altres països europeus.
Borràs i els altres convidats al Festival (Sílvia Alcántara (Olor de colònia) i l’autor basc Unai Elorriaga (Premi Nacional de Narrativa per Un tranvía en SP)) van llegir fragments del text original en diferents actes -a Vílnius , la capital del país, i a Šiiauliai- que després es traduïa al lituà. Aquest viatge "literari" li ha permés conéixer un país bastant desconegut encara per a nosaltres i apropar-se a un esdeveniment cultural diferent.

A més, mentre estava a Lituània, el Levante-EMV va publicar una entrevista de Borràs sobre la publicació d'aquest conjunt de relats, premiats amb el Premi Constantí Llombart de narrativa.

Per altra banda, demà tindrà lloc a l'Escola Universitària de Magisteri un diàleg amb Vicent Borràs i els alumnes al voltant de Lennon i Anna. Serà al Saló d'actes de l'Escola, de 15 a 17 hores. A més, l'obra es presentarà divendres que ve a al Conservatori Professional de Música de Torrent. Per a més detalls, consulteu la nostra agenda.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’