divendres, 6 de novembre de 2009

Ja tenim guanyadors d'infantil i juvenil dels Ciutat d'Alzira

Aquest matí s'ha fet públic, en un acte que tingut lloc a la seu de la Biblioteca Valenciana, el nom dels guanyadors dels guardons juvenil i infantil dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2009. El jurat ha guardonat Fantasfrizy, de Maria Carme Roca amb el XIV Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, i Bernat, un científic enamorat, de Pep Castellano, amb el XIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, mentre que ha distingit com a finalista del Premi Bancaixa La violinista de París, de Joan Pla.
Tot i que el veredicte s’ha donat a conéixer hui en aquest acte -al qual ha seguit una animació lectora a càrrec de Francesc Gisbert, guanyador de la darrera edició, en la modalitat juvenil-, els guanyadors rebran el guardó el pròxim 13 de novembre, en la tradicional gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.
Fantasfrizy és una novel·la que homenatja l’escriptora anglesa Helen Beatrix Potter. La seua protagonista, Hannah Potter, apareix fotografiada al costat d’un fantasma. Qui era aquell fantasma? Prompte descobriran que hi ha una relació entre aquesta parenta i el fantasma, que malda per personificar-se sense massa èxit. El germà menut de Hannah, Harry, creu que deu ser perquè és un espectre friki i crazy, un autèntic fantasfrizy.

La violinista de París, de Joan Pla, és una història d’amor entre un jove estudiant de Belles Arts i la violinista de la Place du Tertre, que desembocarà en una aventura trepidant per terres de Bretanya.

Per últim, Bernat, el científic enamorat, de Pep Castellano, és un relat senzill, actual i divertit, protagonitzat per una xiqueta futbolista, un científic boig i un seguit d’amics i familiars que tots plegats saben amanir un còctel d’embolics divertits.

La setmana que ve podrem anunciar els guanyadors de la resta de modalitats, excepte el Premi de Teatre Ciutat d’Alzira, que ja té guanyador, Piti Español, amb Mans quietes!, que es va fer públic al juliol en el decurs dels Encontres de Teatre a l’Estiu d’Alzira.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabona: molt bons guanyadors!